Kwalitatief en sterk

Bouwkeuring van uw huis

Hey there! Thanks for dropping by Theme Preview! Take a look around
and grab the RSS feed to stay updated. See you around!

Archive for 2016

Systeemplafond

Systeemplafond

Een systeemplafond is een plafond die je op kan hangen aan het echte plafond, het is eigenlijk een manier om het plafond naar beneden te halen. Het is eigenlijk een tweede plafond, hierdoor ontstaat er een ruimte tussen het echte plafond en het tweede plafond. De ruimte kun je gemakkelijk gebruiken om kabels te laten verdwijnen. Maar de tussenruimte kan ook worden gebuikt voor de aanleg van leidingen. Ook voor het geluid is een systeemplafond handig, omdat je de ruimte als het ware verkleind doordat je het plafond naar beneden haalt. Maar ook personen in naast gelegen kamers zullen het geluiden minder hard horen.

Verschillende soorten systeemplafonds

Er zijn een aantal verschillende soorten systeemplafonds, de meeste voorkomende plafonds zijn inlegplafonds, doorzakplafonds en bandrasterplafonds. Over het algemeen lijken ze alle drie aardig veel op elkaar, het verschil zit in de afwerkingen en details. De systeemplafonds zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en kleuren. Wanneer je voor een systeemplafond kiest moet vrijwel altijd op maat worden gemaakt. Bij het uitzoeken van een systeemplafond moet je er vooral opletten dat het akoestisch vermogen goed is. Het is belangrijk dat het systeem goed wordt gemonteerd zodat het er mooi en strak uit ziet. Veel mensen kennen het wel de vochtvlekken in de platen van het systeemplafond. Tegenwoordig zijn de systeemplaten steeds vaker vocht bestendigd en zal je deze vlekken niet meer tegen komen in de nieuwere systeemplafonds. De meeste mensen die hebben gekozen voor een systeemplafond zijn er tevreden over, dit is ook wel logisch omdat er bijna geen nadelen zijn. Een systeemplafond gaat over het algemeen jaren mee. Deze zijn te bestellen bij een groothandel in plafonds, wanden en verlichting

Een systeemplafond plaatsen

Het lijkt een hele moeilijke klus om een systeemplafond te plaatsen, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Voordat er een systeemplafond geplaatst wordt is het belangrijk dat er goed naar het oude plafond wordt gekeken en dat alles precies wordt gemeten. Daarna wordt er met behulp van een laser gekeken op welke hoogte het plafond moet komen te hangen. Daarna worden als eerste alle hoeklijnen gemonteerd, belangrijk is dat op de juiste hoogte gebeurd. Daarna worden hangers aan het oude plafond gehangen, daarna worden de profielen aangebracht. Wanneer dit allemaal is u nieuwe systeemplafond klaar. Als u op zoek bent naar een goedkope leverancier van systeemplafonds, bekijk dan het aanbod op Obimex.nl.

Huis verkopen? Laat de zolder renoveren!

In de meeste huizen wordt de bovenste verdieping het minst verzorgd. De zolder is de plek waar al de rommel wordt opgeslagen en waar weinig wordt schoongemaakt. Kortom; er wordt bijna niet naar omgekeken. En dan, als er het plan is om te verhuizen en het huis te koop staat, bedenkt men zich plotseling dat het wel een puinhoop is boven in huis. En dan is het te laat. Wie van plan is om binnenkort zijn woning te koop te zetten en nog geen zolder met bestemming heeft komt beter in actie en verzint een oplossing. En de keuze om dit zelf te doen of over te laten aan professionals is aan de bezitter zelf natuurlijk.

nEdDG3I

Klusbedrijf inschakelen of zelf doen?

Voor wie weinig tijd over heeft is het misschien beter om de keuze te laten vallen op een timmerbedrijf dat de zolder flink onder handen neemt. De prijs zal wel hoger zijn dan wanneer zelf wordt gewerkt, maar het resultaat zal er beter uitzien en de klus is een stuk sneller geklaard. Voordat deze keuze gemaakt wordt is het eerst verstandig om te bepalen wat de bestemming van de zolder wordt. Zo kan er een extra slaapkamer gerealiseerd worden of een kantoor ingericht voor thuiswerk. Ook is het verstandig om alvast vast te stellen wat de renovatiekosten gaan worden. Dan weet je ook of er een nodige renovatielening afgesloten moet worden.

Slapen of werken?

Ook als er voorlopig nog niet wordt verhuisd kan het verbouwen van de zolder heel handig zijn. Met het oog op de toekomst kan er gunstig gebruik gemaakt gaan worden van de bovenste etage van het huis. Denk aan meer kinderen in de komende jaren die een slaapvertrek nodig hebben of voor kinderen die ouder worden en behoefte hebben aan een kamer met extra privacy of rust om te kunnen studeren.

Vergroot de woningwaarde

Het maken van een nieuwe kamer op zolder is dus vooral praktisch voor eigen gebruik, maar ook bij de verkoop van het huis telt dit mee. De woning zal hoger getaxeerd worden. Maar voordat het als kamer mee geteld mag worden moet de ruimte wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet de ruimte afgesloten kunnen worden met een deur. Er hoeft geen muur meteen aan het trappengat gemetseld te worden. Beter is om een kleine tussenruimte over te laten voor bijvoorbeeld de wasmachine. Deze staat op zolder prima uit het zicht en niemand heeft er last van. De afscheiding van de kamer kan door middel van een makkelijk te plaatsen gipswand en een deur. Zo ontstaat er echt een aparte kamer.

Slim omgaan met ruimte

Mocht de kamer nu wat klein van formaat zijn dan zijn er een aantal handige oplossingen om ruimte te besparen. Op zolder lopen wanden meestal schuin af en is er veel ruimte waar niet gelopen kan worden. Hier kunnen veel spullen opgeborgen gaan worden door gebruik te maken van knieschotten. Het gebruik van lichte kleuren tenslotte geeft de kamer een ruimer karakter.

Duurzame verwarming

Als je kijk naar de energieverbruik in Nederland is dit vrij hoog. Tegenwoordig hebben wij overal stroom voor nodig om gebruik te kunnen maken van onze elektrische apparaten. Waar wij het meest energie aan kwijt zijn is het verwarmen van ons huis en verwarmen van het water. Er wordt steeds meer gekeken naar een duurzaam leven. Onze fossiele brandstof raken op en op dit moment word het milieu erg vervuild door de energiecentrales. Daarvoor moeten oplossingen komen willen wij niet in problemen komen. Wil je duurzamer gaan leven zijn dit de eerste punten waarop je kunt besparen.

Het meest duurzame oplossing is je huis niet meer hoeft te verwarmen. Een goeie isolatie kan al veel voorkomen. Zeker bij oude huizen kan hier veel winst in gemaakt worden. Op korte termijn kan dit veel geld kosten maar als je op langer termijn denkt dan levert het ook wat op. Maar wat is nu het beste manier om je huis duurzaam te verwarmen. Je wilt tenslotte wel in een warm huis comfortabel wonen. Er is onderscheid gemaakt in twee manieren van je huis verwarmen. Je hebt convectiewarmte en stralingswarmte. Convectiewarmte is indirecte verwarming, de kachel verwarmt de lucht en door de warme lucht word je woning verwarmt. Een voorbeeld hiervan is cv-ketel in combinatie met radiatoren. Stralingswarmte is een directie vorm van verwarmen. Denk hierbij aan een open haard of houtkachel. De verschillende verwarmingsbronnen verschillen in rendement.

Infrarood verwarming.

Verwarming met infraroodpanelen is de nieuwe, duurzame manier van verwarmen. Je kunt panelen ophangen die eenvoudig op de wanden en plafond te monteren is en nemen weinig ruimte in. Er hoeft geen verwarmingsbuizen en radiatoren geplaatst te worden. Infrarood is een stralingswarmte die dus direct de ruimte verwarmt. Infrarood is een veilig systeem waarbij er geen UV straling, röntgenstraal of microgolven vrij komen. Bij dit systeem hebben we van het natuur afgekeken. De warmtestraling van de zon reist door de lucht zonder deze te verwarming ( als je vliegt op 10 km hoogte vriest het) en geeft zijn warmte pas af wanneer deze op oppervlakte belandt. Infrarood verwarming doet eigenlijk hetzelfde daar waar de infraroodstralen op schijnen wordt ze in warmte omgezet. De oppervlakken absorberen de warmte en geven deze op hun beurt weer aan de omgeving af. Zo word dus ook de luchtruimte in je huis verwarmd. Doordat de prijs de laatste jaren flink is gedaald is dit een aantrekkelijke manier om je huis te verwarmen.

De beste behandeling voor uw tuinbanken en tuintafels

Waar uw banken en tafels binnen goed voor zijn, daar zijn uw tuinbanken en tuintafelsbuiten goed voor. Het grote verschil is wel dat uw banken en tafels binnen geen last hebben van de weersomstandigheden. Uw tuinset heeft dat wel. De zwaarste periode voor uw tuinset is de winterperiode.

Wees zuinig op uw tuinset

Als u niet onnodig veel geld wilt kwijt zijn aan uw tuinset, dan moet u ervoor zorgen dat u uw tuinset goed beschermt. De beste oplossing is als u deze opbergt in uw tuinhuisje, schuur, garage of op de zolder. Op deze plekken hebben uw tuintafels en tuinbanken het minste last van het weer en de temperatuur.

Ook het gebruik van beschermhoezen zou een goede vervanger kunnen zijn wanneer u geen ruimte heeft om de set binnen op te ruimen. De hoezen zorgen ervoor dat de tuinset niet in aanraking komt met sneeuw, vocht, regen, ongedierte en andere troep. De hoezen bestaan er in een aantal standaardformaten en zijn er te verkrijgen in verschillende soorten kwaliteiten. Let er wel op dat de hoezen wel van dusdanige kwaliteit zijn dat deze de hele winter mee gaan.

Wees zuinig op uw tuinkussens

Als u in het bezit bent van een tuinset, dan bent u hoogstwaarschijnlijk ook in het bezit van tuinkussen. Als u deze kussens ook de volgende jaren wilt gebruiken, dan moet u ervoor zorgen dat deze uit het bereik van vocht en ongedierte blijft. Daarvoor kunt u deze het beste in een hoes op kamertemperatuur bewaren.

Kortom, het beste is het als u uw tuinset binnen opslaat, kan dat niet, dan voldoet een hoes ook. Tuinkussen kunnen het beste in een hoes binnen worden opgeslagen.