Kwalitatief en sterk

Bouwkeuring van uw huis

Hey there! Thanks for dropping by Theme Preview! Take a look around
and grab the RSS feed to stay updated. See you around!

Archive for 2014

Het gebruik van stalramen

In vrijwel alle (paarden)stallen op een boerderij zijn zogenaamde stalramen geplaatst. Een stalraam is een relatief klein raam, dat is voorzien van gietijzeren spijlen. Tegenwoordig worden deze ramen fabrieksmatig geproduceerd, maar vroeger werden ze met de hand vervaardigd. De klassieke uitstraling is echter altijd behouden gebleven. Een stalraam kan over het algemeen worden geopend met zowel een kiep- als een draaistand. De ramen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen, waardoor u altijd een raam kunt laten plaatsen dat past bij de stijl van uw boerderij en bij uw eigen smaak. Tegenwoordig zijn stalramen niet alleen vervaardigd van gietijzer, maar ook van bijvoorbeeld kunststof. Toch blijft een gietijzeren stalraam de meest authentieke look hebben.

Gebruik van een stalraam

Een stalraam is al decennialang in gebruik in de veehoudersindustrie. Eigenlijk elke stal heeft wel stalramen geïnstalleerd. Deze ramen zijn dan ook ideaal om de natuurlijke beluchting in de stal te reguleren. Door middel van de kiep- of draaistand, kan de toevoer van frisse lucht worden geregeld. Wilt u het raam extra laten afwerken, kies dan voor een extra binnenkozijn of voor een coating. Ook in de gietijzeren spijlen heeft u volop keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een antiweefrek. Deze kenmerkt zich door de typische uitstraling, welke je in veel stallen ziet terugkomen.

Landelijke sfeer

Op een boerderij heerst al snel een landelijke sfeer. De rust en de ruimte maakt dat veel mensen het boerderijleven verkiezen boven een leven in de drukke stad. Om uw boerderij of stal in dit plaatje te laten passen, kiest u voor stijlvolle, klassieke stalramen. Een stalraam draagt bij aan de landelijke sfeer op uw boerderij. Heeft u specifieke wensen betreffende uw stalramen, dan is dat altijd mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan afwijkende afmetingen. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Wilt u een stalraam plaatsen in uw stal of paardenstal, neem dan eens een kijkje op internet naar de vele mogelijkheden

Een kachel in je huis?

Pelletkachels efficiënter en schoner dan houtkachels verbranden.

Alle pelletkachels vereisen een elektrische verbinding, terwijl alleen houtkachels met blazers een elektrische aansluiting nodig hebben.

Houtkachels vereisen een functionerende schoorsteen of goedgekeurd afzuiging, terwijl de meeste pelletkachels vereisen een conventioneel rookkanaal. Belangrijk: controleer uw specifieke model en uw localcodes!

Pelletkachels verdelen de warmte door het blazen van warme lucht in de ruimte. Deze kachels hebben notget erg warm aanvoelt. Dit kan een beslissende factor zijn als je kleine kinderen hebt. Pelletkachels zijn snel om warmte te bieden, en snel afkoelen, zodra het vuur is gedoofd.

Houtkachels warmte uitstralen. Sommige modellen hebben ook fans om warme lucht te blazen in de ruimte. Houtkachels erg warm aanvoelt en houd straalt warmte, lang nadat het vuur is afgebrand.

Hout pelletkachels minder aandacht nodig dan snoer houtkachels:

Pellets worden geleverd in zakken, of gevuld in een korrel bin in uw kelder. U zal hebben om de zakken in uw huis te brengen.
Pellets worden ingevoerd in de kachel via vijzels. U vult de pellettrechter, die is geïntegreerd in de top van de pellet kachel, waarbij ongeveer 40 pond. pellets.
U zet de temperatuurregelaar op de kachel op de gewenste temperatuur. De kachel kan een zelfontstekende model te zijn of te worden gestart met een startprijs gel en match. De pellets voeden automatisch gebruikt om de temperatuur.
Een houten pelletkachel kan uw huis te verwarmen tot 40 uur, zonder dat nog meer van uw aandacht
U bijvullen de pelletkamer als nodig
U legen de as bak om de paar dagen

Houtkachels vereisen eengrote hoeveelheid werk:
Hout wordt “gedumpt” in de voorkant van je huis en je moet het hout stapelen, dek het af en breng ze in het huis, zoals vereist.
Kindling moet de kachel starten. U kunt kopen aanmaakhout, ophalen in het nabijgelegen bos of van een fabrikant houtverwerkende (zoals vloeren of meubelfabrikanten) of hak het zelf.
Je moet het vuur te bouwen en start u deze handmatig.
U controleert de temperatuur door het toevoegen van meer hout, openen en sluiten van de klep luchttoevoer. Met in het achterhoofd dat de houtkachel is traag-reagerende.
Uw houtkachel zal uw huis, zonder toezicht, verwarmen tot 12 uur, afhankelijk van de grootte fornuis, hout verbrand, en het instellen van de demper luchttoevoer.
U moet de as bak dagelijks legen.

Hout pellet kachels zijn aanzienlijk duurder dan houtkachels. U kunt een goede houtkachel vinden voor minder dan € 1000, terwijl een goede, betrouwbare pelletkachel zal kosten dan 2.000 euro.
Kosten voor pellets en de kosten voor koord hout hangen voor een groot deel af van de regio waar u woont inch In sommige regio pellets zijn duurder, in andere gebieden koord hout bovenaan de lijst. Sommige gebieden hebben ervaren pellet tekorten, met de toename in populariteit van pelletkachels.